|
walka z łupieżem (Michalina) |
|
|
Najlepiej to pójść do dobrego dermatologa. Często potrafią zapisać specyfik do wykonania w aptece według specjalnej receptury. Trzeba tez pamiętać, że pierwsze dwa trzy mycia głowy powodują zwiększenie się objawów. Dopiero po kolenych myciach można oczekiwać efektów (więcej...) |
|
|
cena i dostępność (bella) |
|
|
Proponuję kosmetyki probiotyczne, można je kupić w sklepie internetowym.
REWELACJA (więcej...) |
|
|
dermokosmetyki to rewelacja (Ela) |
|
|
Jak dla mnie to rewelacja , bo dermokosmetyki nie sa naszpikowane chemia jak zwykle kremy, ale ich dzialanie opiera sie na dostarczaniu witamin skorze, ktora sama z czasem nie jest w stanie tak dobrze sie w nie zaopatrywac. Kiedys z powodu alergi mialam spuchniete przez tydzien oczy, a potem jeszcze dlugo chodzila z workami jakbym ciagle byla niewyspana az poszlam do dermatolog, która dała mi kilka próbek na próbę i tak zostało. (więcej...) |
|
|
jakie dermokosmetyki? (Ulka) |
|
|
ja polecam avene (więcej...) |
|
|
ksiazki o dermokosmetykach (Joanna) |
|
|
Czy zna ktoś pozycje w literaturze medycznej godne polecenia? (więcej...) |
Analiza kolorystyczna
Analiza kolorystyczna to główne narzędzie pracy stylistów i wizażystów. Odpowiedni dobór koloru odgrywa bardzo dużą rolę i nie powinien być bagatelizowany. Analiza kolorystyczna jest uważana za podstawę w kreowaniu wizerunku. Jest ona niezbędna również do wykonania profesjonalnego makijażu.
Zdobienie paznokci
Każda kobieta chce, aby jej dłonie były niepowtarzalne i dlatego jeśli decydują się na zdobienie to chcą mieć taki wzór na swych paznokciach jakiego nie ma nikt inny. Warto zaznaczyć, że wzory zdobień paznokci są bardzo różne - zależą od umiejętności i fantazji naszej kosmetyczki.
Pielęgnacja twarzy
Pielęgnacja skóry twarzy obejmuje trzy podstawowe kroki: oczyszczanie, tonizowanie i nawilżanie. Twarz najlepiej jest oczyszczać łagodnym płynem do mycia twarzy. Stosowanie mydła jest niezdrowe, gdyż wysusza skórę. Jednocześnie jest to niehigieniczne, jeśli tą samą kostką myjemy ręce.